13. júla 2017

Bílá kráva - French Restaurant & Steakhouse, Prague


S rodinkou sme sa rozhodli zúčastniť sa Grand Restaurant Festivalu, do ktorého sa každý rok zapájajú top reštaurácie z celej Českej republiky. V nich si potom za zvýhodnené ceny môžeme vychutnať špeciálne degustačné menu. Po vyčerpávajúcom hlasovaní rodinná rada dospela k záveru, že víťazom sa stáva reštaurácia Bílá kráva. Zaujalo nás predovšetkým menu, k porozumeniu ktorého sme potrebovali výkladový slovník. 

Keďže sa ako rodina často riadime heslom "hlad je len zamaskovaný smäd", pre istotu sme začali večeru tekutou formou šťastia - medovina. Prvé predjedlo bolo morská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach riasy nori a kaviár. Samozrejme, nikto nemohol začať jesť, kým som si všetko nepofotila. Teplé jedlo je predsa len prežitok. Musím uznať, že aj keď doteraz neviem úplne presne čo som jedla, chutilo to fakt dobre. Až na tú omáčku Bloody Mary - to je jediný drink pre mňa tak odporný, že ho musím zapíjať vodkou.


Ďalším predjedlom bol jahňací burger, zeleninový tatarák, mätová majonéza, fermentovaná repa a marmeláda z rajčiat.


Nieže by som bola po všetkých tých predjedlách ešte nejak extra hladná, ale konečne sa dostávame k hlavnému jedlu - 60 dní vyzretý Striploin steak Charolais s veveričkou v omáčke zo smrčkov, tekvicová kroketka a zelerové pyré. Ako správneho labužníka ma veľmi sklamalo, keď som na tanieri nenašla veveričku, ale len kravičku. Musím sa priznať, že som skutočne do poslednej chvíle naivne verila tomu, že budem papať veveričku. :(


Nezáleží na tom, koľko som toho zládovala, na dezert si čas a miesto nájdem vždy. Romantické vysvetlenie by bolo, že dezert nejde do žalúdka ale do srdca. Realita je taká, že som proste malé prasiatko, ktoré by zjedlo aj vlastnú mamu, keby ju namočili do čokolády. Ale nemôžem povedať, že tá nano porcia créme brulée uspokojila môj cukrový deficit.


Aký je teda verdikt? Skvelá reštaurácia, kde nenecháte polovicu výplaty za jednu večeru a napriek tomu si pochutnáte na kvalitnom jedle (hlavne mäse) v príjemnom prostredí francúzskeho vidieku neďaleko Václaváku. 

Hmmm, občas premýšľam, kde sa to všetko jedlo do mňa zmestí.
Máte to tak aj Vy?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára